Una Via A Palermo   4 nov 2014
Inlay van Una Via A Palermo
 
     
     
 
Screenshot van Una Via A Palermo   Screenshot van Una Via A Palermo   Screenshot van Una Via A Palermo
 
     
 
   
Genre: Speelfilm, Komedie, Cinefiel
Acteurs: Emma Dante
Alba Rohrwacher
Elena Cotta
Speelduur: 92 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  5,0
 
Deel deze film: Tweeten  
Verrassende Italiaanse debuutfilm van theaterregisseur en schrijver Emma Dante over twee onverzettelijke vrouwen die letterlijk niet voor elkaar willen wijken. Een straat in Palermo is de arena, de omwonenden zijn de toeschouwers.

Rosa en Clara zijn op weg met de auto naar een bruiloft in Palermo. Tijdens een ruzie slaan ze een onbekende smalle zijstraat in en komen ze klem te staan tegenover een andere auto. Deze is tot de nok toe gevuld met een familie uit de buurt. Samira, de grootmoeder, zit aan het stuur. Beide auto's weigeren te keren en de ander te laten passeren. In no-time is het incident aanleiding tot een ware volksopstand en het begin van een langdurige duell. De twee vrouwen weigeren te eten, drinken en slapen totdat de ander opgeeft...

Dante schreef zelf het scenario gebaseerd op het de eveneens door haar geschreven roman Via Castellana Bandiera. Daarnaast vertolkt zij een van de hoofdrollen. De film won belangrijke Italiaanse filmprijzen op het Filmfestival van VenetiŽ waaronder de Coppa Vulpi voor Beste Actrice (Elena Cotta).
 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...