The Lion King 3   2 mrt 2004
Inlay van The Lion King 3
 
Genre: Animatie, Familiefilm
Acteurs: Rowan Atkinson
Matthew Broderick
Niketa Calame
Jim Cummings
Whoopi Goldberg
Robert Guillaume
Jeremy Irons
James Earl Jones
Moira Kelly
Nathan Lane
Zoe Leader
Cheech Marin
Ernie Sabella
Madge Sinclair
Jonathan Taylor Thomas
Speelduur: 89 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  6,8
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 
Timon woont in een stokstaartje-kolonie, maar daar is hij niet echt populair. Hij veroorzaakt ramp na ramp en zijn familieleden zijn niet zo heel bedroefd als Timon besluit de wijde wereld in te trekken. Daar leert hij wrattenzwijn Pumba kennen en de twee besluiten samen verder te trekken. Pumba is heel blij met wat gezelschap, want over het algemeen houdt nie-mand het lang bij hem uit. Waarom dat is, komt Timon al snel te weten, maar zo'n beetje stank deert hem niet. Het tweetal beleefd de nodige avonturen en zijn getuige van de geboorte van een nieuwe koning, de leeuwenwelp Simba.

In tegenstelling tot andere verhalen is dit een zeer origineel vervolg op een populaire Disney-klassieker. Opvallend is dat het grootste deel van de film over exact hetzelfde gaat dan in het origineel, alleen bekeken van het gezichtsveld van Timon en Pumba. Hierdoor zien we dat sommige gebeurtenissen uit 'The Lion King' soms anders tot stand zijn gekomen en Timon en Pumba hebben dus meer invloed op het verhaal gehad dan je in eerste instantie zou denken.

Net als 'Monsters Inc.', 'Shrek' en 'Ice Age' is ook 'The Lion King 3' een film die zowel kinderen als volwassenen aan zal spreken. Dat komt voornamelijk door het soort humor dat in de film wordt gebruikt, humor die subtiel verwijst naar gebeurtenissen uit het origineel en dat is echt heel leuk gedaan. Timon en Pumba groeiden direct na de release van de eerste film uit tot de absolute publiekslievelingen en zijn maken hun reputatie in deze film meer dan waar."

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...