The Jacket   21 mrt 2006
Inlay van The Jacket
 
Genre: Speelfilm
Acteurs: Adrien Brody
Keira Knightley
Jennifer Jason Leigh
Kris Kristofferson
Speelduur: 91 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Met “The Jacket” haal je een ander soort film in huis, een film die niet helemaal als filmhuis-film omschreven kan worden, maar het gaat wel die kant op. Dat komt voornamelijk door het ingenieus in elkaar gezette verhaal. Dat verhaal speelt zich al in verschillende tijdsdimensies en daar moet je als kijker enige vorm van logica in zien te vinden.

Tijdens de eerste Golfoorlog raakt militair Jack Starks (Adrien Brody) zwaar gewond en na een lange periode buiten bewustzijn te zijn geweest herstelt hij ternauwernood van zijn verwondingen. Eenmaal weer burger is hij een beetje de weg kwijt. Hij trekt liftend door het land en als hij een lift krijgt van een welwillende automobilist, komt hij in grote problemen. De auto wordt staande gehouden door de politie en de bestuurder trekt zijn pistool en vermoordt de agent. Jack wordt voor dit misdrijf opgepakt en veroordeeld, maar hij wordt tijdelijk ontoerekeningsvatbaar verklaard en moet in een psychiatrische inrichting een intense behandeling ondergaan. Als onderdeel van die behandeling wordt hij met regelmaat in een dwangbuis opgesloten in een kleine pikdonkere ruimte. Daar komen al zijn demonen vanuit zijn leven aan hem voorbij en Jack verliest tijdens die onmenselijke sessies zijn kijk op heden, toekomst en verleden.

“The Jacket” mag geplaatst worden in de lijn van “Memento”, want beide films zullen dezelfde doelgroep aanspreken. Adrien Brody past geweldig in de wat vreemde rol die hij vertolkt en de castingmensen hebben hun werk dus goed gedaan. Zoals gezegd, het is een vreemde film waar je goed bij op moet blijven letten, want er wordt op meesterlijke wijze met heden, verleden en toekomst door elkaar gewerkt, iets wat niet iedereen goed zal kunnen volgen. Laat je daar niet door afschrikken, “The Jacket” is geen echte thriller, maar spannend is ie wel….


 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...