The Cat In The Hat   3 aug 2004
Inlay van The Cat In The Hat
 
Acteurs: Mike Myers
Alec Baldwin
Kelly Preston
Dakota Fanning
Spencer Breslin
Amy Hill
Sean Hayes
Danielle Chuchran
Taylor Rice
Brittany Oaks
Talia-Lynn Prairie
Dan Castellaneta
Victor Brandt
Daran Norris
Bugsy
Speelduur: 82 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  5,4
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 
De elfjarige Conrad en zijn jongere zusje Sanne zijn compleet verschillende kinderen. Conrad is alleen maar uit op lol trappen, de regels overtreden en spannende dingen doen, terwijl Sanne keurig netjes is. Zij houdt van plannen en organiseren. Zoals zoveel kinderen wedijveren ook Sanne en Conrad voortdurend met elkaar om de aandacht van hun moeder. Ze proberen elkaar ook geregeld zwart te maken. En al zijn ze bijna altijd bij elkaar, ze vervelen ze zich eigenlijk rot.

Dit verandert ingrijpend als er opeens een toverkat met een hoed op verschijnt. Deze reuzenkat van 1.80 meter hoog zorgt op dezelfde dag voor totale chaos, maar ook voor complete orde. De Kat-met-de-Hoed laat de kinderen zien hoe ze lol, lol, lol kunnen maken. Hij gebruikt zijn hoed om een eigen fantasiewereld vol avonturen te scheppen. Maar dan gebeurt het vreselijke: Conrad breekt de enige regel van de Kat-met-de-Hoed, en de twee maten van de kat, Ding 1 en Ding 2, verwoesten het huis van de twee kinderen en hun moeder. Niet zomaar een beetje verwoesting, maar een totale, onbegrijpelijke, onvoorstelbare en onacceptabele vernietiging van het huis. En dat terwijl hun moeder diezelfde middag nog een feestje moet geven voor haar baas en de medewerkers van het makelaarskantoor waar ze werkt. Wat moeten Conrad en Sanne nu doen?

De kat leert hen twee belangrijke lessen. De eerste is dat het lollig is om lol te maken, maar je moet wel weten hoe dat moet. De tweede is dat mensen van elkaar moeten houden, zeker als ze broer en zus zijn. Als de wijze lessen van de kat eenmaal zijn geleerd, kunnen ze met zijn allen, Sanne, Conrad, de kat, Ding 1 en Ding 2, de boel weer op orde krijgen.
 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...