Martha Marcy May Marlene   14 aug 2012
Inlay van Martha Marcy May Marlene
 
     
     
 
Screenshot van Martha Marcy May Marlene   Screenshot van Martha Marcy May Marlene   Screenshot van Martha Marcy May Marlene
 
     
 
   
Genre: Speelfilm, Thriller
Acteurs: Elizabeth Olsen
Sarah Paulson
John Hawkes
Speelduur: 102 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  6,0
 
Deel deze film: Tweeten  

Twee jaar nadat ze van de aardbodem is verdwenen krijgen Lucy en Ted een telefoontje van Lucy’s jongere zusje Martha. Ze halen haar op en nemen haar in huis, maar al snel merken ze dat er iets vreemds met haar aan de hand is. Martha heeft onder moeilijke omstandigheden in een soort van sekte gewoond en daar gelden andere vreemde omgangsnormen, want de twee mannen waren er zeer dominant en hielden er een heel harem van vrouwen op na. Op een gegeven moment is Martha gevlucht, maar in haar hoofd kan ze het daar aangeleerde gedrag maar moeilijk loslaten.

Martha Marcy May Marlene is een film waarin heden en verleden naadloos in elkaar over gaan. De traumatische gebeurtenissen uit het verleden komen namelijk iedere keer weer naar boven en dat heeft men op een mooie manier samen gesmeed. Het is een goed gemaakte speelfilm met hier en daar een thriller-element. Niet voor iedereen, want het tempo ligt vrij laag, want men heeft de tijd genomen om een bepaalde sfeer neer te zetten. Daar is men prima in geslaagd, maar dat maakt de film wel wat minder toegankelijk.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...