War Dogs   21 dec 2016
Inlay van War Dogs
 
     
     
 
Screenshot van War Dogs   Screenshot van War Dogs   Screenshot van War Dogs
 
     
 
   
Genre: Misdaad, Komedie
Acteurs: Jonah Hill
 Miles Teller
 Steve Lantz
Ana de Armas
Bradley Cooper
Kevin Pollack
Speelduur: 108 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  9,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Als David Packouz (Miles Teller) bij een begrafenis zijn oude jeugdvriend Efraim Diveroli (Jonah Hill) weer tegen het lijf loopt, is dat het begin van een bijzondere samenwerking op een voor hem totaal onbekend terrein. Efraim heeft zich de laatste jaren op de wapenhandel gestort en met zijn onconventionele werkwijze is hij redelijk succesvol. Efraim maakt maximaal gebruik van de gaten in de aanbesteding voor het Amerikaanse leger en daar gaan echt tientallen miljarden in om. De concurrentie is dodelijk, maar omdat bijna alle aanbieders zich op de grote contracten richten, weet Efraim met het inpikken van de kruimels alsnog grote bedragen te verdienen. Al snel vraagt Efraim David om bij hem te komen werken en wat volgt is één van de meest bizarre carrières binnen de internationale wapenhandel en beide heren zijn het bewijs dat de brutalen echt de halve wereld kunnen bezitten. Al is het maar voor heel even...

 

Oorlog is big business en in een kapitalistisch systeem is er voor handige jongens altijd wel wat te verdienen. Het verhaal dat je hier te zien krijgt, is dan ook redelijk bizar en het is extra bizar dat het is gebaseerd op waargebeurde feiten. Na de derde The Hangover heeft Todd Phillips, het creatieve talent achter de extreem succesvolle trilogie, het een paar jaar rustig aan gedaan om terug te keren op het hoogste toneel met het ijzersterke War Dogs. Het centrale duo is heerlijk opportunistisch en heeft al snel totaal geen scrupules over met wie ze zaken doen. Maar daarbij gaan ze te snel en te ver en het is dus niet allemaal even grappig wat we hier te zien krijgen. Het is een gevaarlijke wereld en Phillips heeft een goede balans gevonden tussen de verschillende elementen. Echt een uitstekende film waar we, wellicht door de link met Phillips, ook Bradley Cooper nog voorbij zien komen.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...