Vice   7 jul 2015
Inlay van Vice
 
     
     
 
Screenshot van Vice   Screenshot van Vice   Screenshot van Vice
 
     
 
   
Genre: Sci-Fi, Actie
Acteurs: Thomas Jane
†Bruce Willis
†Ambyr Childers
Speelduur: 96 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Welkom bij Vice, een plek waar geen wetten zijn, geen regels gelden en waar je daden geen consequenties hebben. Hier is alles mogelijk en de enige grenzen die er zijn, dat zijn de grenzen van je eigen verbeelding, van je wildste fantasieŽn. Voor het juiste bedrag maakt het team van Julian Michaels (Bruce Willis), de CEO van Vice Industries, je stoutste of meest zieke dromen waar en Michael staat aan het hoofd van een enorme operatie. Om hun klanten een zo echt mogelijke ervaring te geven, maakt Vice gebruik van 'kunstmatigen', werknemers die niet van echte mensen te onderscheiden zijn. Zonder hen kan Michaels zijn speeltuin voor volwassenen niet open houden. Je vindt nu eenmaal weinig vrijwilligers die een verkrachting willen ondergaan of die het goed vinden om voor iemands plezier vermoord te worden. De kunstmatigen ervaren wel wat er allemaal gebeurt, maar als de klant is vertrokken worden ze weer opgelapt, hun geheugen wordt gewist en dan zijn ze weer fris en fruitig voor de volgende menselijke uitspatting. Het systeem lijkt waterdicht tot het moment dat ťťn van de kunstmatigen, barvrouw Kelly, zich na het wissen van haar geheugen alsnog flarden van de vorige avond herinnert, de avond dat ze door een klant werd gewurgd. De Vice-technici proberen het probleem op te lossen door haar opnieuw te configureren, maar daarbij komen zoveel nare herinneringen boven dat Kelly volledig doordraait, zich verzet en weet te ontsnappen. Dat gebeurt met een flinke dosis geweld en voor rechercheur Roy Tedeschi (Thomas Jane), die Vice liever vandaag dan morgen ziet sluiten, is dat een goede reden om ze het vuur aan de schenen te leggen.

In deze film zien we wat er gebeurt als je het geweld en de seks van het Internet loslaat op een oord van onbeperkte mogelijkheden, een oord zoals we dat eind jaren zeventig zagen in de televisieserie Fantasy Island. In die serie was er ook van alles mogelijk, maar er waren wel grenzen aan wat Mr. Roarke en Tattoo voor je wilden regelen. Die grenzen zijn in Vice niet meer aanwezig en hoe je het ook wendt of keert, je gaat dan ongemerkt toch in je eigen duistere gedachten wroeten en fantaseren waarvoor je zelf een kaartje zou willen kopen. Voor de rest geen rare cyborgs met een latex-omhulsel of vreemde wapens en Vice is daarmee gewoon een lekkere actie-thriller zonder veel futuristische franje.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...