Unbroken   12 mei 2015
Inlay van Unbroken
 
     
     
 
Screenshot van Unbroken   Screenshot van Unbroken   Screenshot van Unbroken
 
     
 
   
Genre: Oorlog, Speelfilm
Acteurs: Domhnall Gleeson
Jai Courtney
Speelduur: 137 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Tijdens een reddingsmissie stort een bij de vorige missie zwaar gehavende en opgekalefaterde Amerikaanse bommenwerper neer in de Stille Oceaan. Olympisch atleet op de vijf kilometer Louis Zamperini moet samen met Phil en Mac, de enige andere overlevenden, in rubberbootjes wachten op redding en een kleine twee maanden moeten ze honger, dorst, een storm en ook aanvallen van haaien doorstaan. Als de redding zich uiteindelijk aandient zijn het helaas de Japanners die de drie overlevenden als eerste in het vizier krijgen. Ze worden eerst beschoten, maar even later, nadat ze Mac zijn verloren, worden ze door een Japans oorlogsschip opgepikt en worden ze uiteindelijk naar verschillende krijgsgevangenenkampen overgebracht. In detentiecentrum Omori is de situatie er niet veel beter op, zeker niet voor Louis. Hij krijgt er te maken met de bijzonder wrede Watanabe die hem er als voorbeeld uit pikt en hem waar mogelijk zeer wreed behandelt. Maar Louis ondergaat alles met een rechte rug en juist zijn onverzettelijkheid drijft Watanabe, die zijn minderwaardigheidsgevoel op Louis botviert, tot waanzin. Ondertussen rukken de geallieerden gestaag op. De oorlog lijkt de goede kant uit te gaan, maar het is nog maar de vraag of de krijgsgevangenen daar veel aan zullen hebben aangezien ze niet het idee hebben dat hun bewakers het laten gebeuren dat ze de eindzege levend meemaken...

 

Unbroken toont (onderdelen van) het levensverhaal van een man die het vooral tijdens WOII zwaar te verduren heeft gehad. Regisseur van dienst is niemand minder dan Angelina Jolie die terecht trots mag zijn op het eindresultaat. Unbroken werd internationaal voor veel filmprijzen genomineerd, waaronder voor drie Academy Awards, en wist ook veel prijzen te winnen. Hoofdrolspeler Jack O'Connell pakte in 2014 twee hoofdrollen, want in ‘71 zien we hem aan het werk als Engels militair die in IRA-gebied achter is gelaten en zich een weg terug naar zijn eenheid moet knokken. Wij kunnen beide films aanbevelen!

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...