The Judge   18 mrt 2015
Inlay van The Judge
 
     
     
 
Screenshot van The Judge   Screenshot van The Judge   Screenshot van The Judge
 
     
 
   
Genre: Speelfilm
Acteurs: Robert Downey Jr.
Robert Duvall
Vera Farmiga
Billy Bob Thornton
Vincent D'Onofrio
Jeremy Strong
Dax Shepard
Leighton Meester
Balthazar Getty
Ken Howard
Speelduur: 135 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Hank Palmer (Robert Downey Jr.) is een zeer succesvol strafpleiter die het niet zo nauw neemt wie hij moet verdedigen. Naar zijn eigen zeggen is zijn uurloon te hoog voor cliŽnten die onschuldig zijn en hij maakt er dan ook geen geheim van dat hij zich niet verantwoordelijk voelt wanneer het openbaar ministerie niet in staat is zijn cliŽnten veroordeeld te krijgen. De plotselinge dood van zijn moeder dwingt hem uitstel te vragen voor een zaak en hij vertrekt in allerijl naar Carlinville, het stadje waar hij is opgegroeid en waar hij al sinds tijden niet is geweest. Zijn afwezigheid heeft een reden, want de relatie met zijn vader Joseph, de lokale strenge rechter (Robert Duvall), is verre van hartelijk. Hank is dan ook blij dat hij na het uitwisselen van hatelijke opmerkingen en subtiele en minder subtiele beledigingen weer snel weg kan. Maar nog voor het vliegtuig dat hem terug naar huis moet brengen op kan stijgen, krijgt hij een dringend telefoontje van zijn oudere broer Glen (Vincent D'Onofrio). De rechter is mogelijk betrokken bij een aanrijding waarbij een dode is gevallen en ondanks hun zeer slechte verhouding wil Hank zijn vader niet in de steek laten. De rechter zit echter niet op de hulp van zijn arrogante zoon te wachten en pas als het echt niet anders kan, komen de twee nader tot elkaar en kan Hank dat doen waar hij goed in is...

Zet twee acteergrootheden van twee verschillende generaties bij elkaar, geef ze een goed script en je hebt een gegarandeerde topfilm. Robert 1 is natuurlijk perfect als gladde advocaat die zijn norse vader, Robert 2, moet verdedigen en tegenover een ervaren, even geslepen tegenstander komt te staan. The Judge is dus een juridische film, maar natuurlijk niet in de stijl van Grisham. Spannend is het wel, want de rechter wordt toch van moord beschuldigd en dan is het toch nog maar de vraag hoe het proces af gaat lopen. Acteer-technisch een uitstekende film met een prima ondersteunende cast.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...