The Gunman   23 okt 2015
Inlay van The Gunman
 
     
     
 
Screenshot van The Gunman   Screenshot van The Gunman   Screenshot van The Gunman
 
     
 
   
Genre: Actie-Thriller
Acteurs: Sean Penn
Idris Elba
Jasmine Trinca
Javier Bardem
Ray Winstone
Speelduur: 110 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Acht jaar na de door hem uitgevoerde moord op de minister van mijnbouw is huurling/scherpschutter Jim Terrier (Sean Penn) terug in het nog steeds door burgeroorlog geteisterde Congo. Hij heeft destijds in allerijl het land moeten verlaten en om zijn misdaden uit het verleden goed te maken, werkt hij er als vrijwilliger bij een hulpverleningsorganisatie. Maar niet lang, want al snel komt hij tot de ontdekking dat iemand hem daar nog niet is vergeten. Hij krijgt een heel gerichte aanval te verwerken en nadat hij zijn aanvallers heeft uitgeschakeld acht hij het wijs om het land weer te ontvluchten. In Londen aangekomen installeert hij zich in een safe house en zoekt hij Terrence Cox op, een oud collega die inmiddels manager bij het bedrijf dat onder de dekmantel van security overal ter wereld de belangen van de machtige multinationals beschermt en opknapt. Jim heeft het vermoeden dat de moord van acht jaar geleden, bekend als operatie Calvery, alsnog nare consequenties heeft en hij moet uit zien te vissen wie het op hem voorzien heeft en waarom. De enige die hem dat kan vertellen is Felix Marti (Javier Bardem), de man die Jim als de schutter heeft geselecteerd en ter plaatse was om de opdracht tot vuren te geven. Felix was de tussenpersoon en alleen hij kent de identiteit van de opdrachtgever. Maar Felix zit in Barcelona en Jim heeft er geen idee van hoeveel gevaar hem in de Catalaanse hoofdstad te wachten staat...

 

The Gunman is precies in het genre waarin we al jaren tekort worden gedaan. Goede actie-thrillers worden bijna niet meer gemaakt, zeker niet met een serieus verhaal waarin de actie er niet is om de boel op te leuken maar gewoon omdat het in het verhaal past. Maar dat is iets waar Pierre Morel, de regisseur van o.a. Taken en From Paris With Love, prima mee uit de voeten kan. Zoals The Gunman zijn ze er niet veel, dus koester deze maar.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...