Stonehearst Asylum   10 feb 2015
Inlay van Stonehearst Asylum
 
     
     
 
Screenshot van Stonehearst Asylum   Screenshot van Stonehearst Asylum   Screenshot van Stonehearst Asylum
 
     
 
   
Genre: Thriller
Acteurs: Kate Beckinsale
Jim Sturgess
Brendon Gleeson
Ben Kingsley
Michael Caine
Jason Flemyng
David Thewlis
Speelduur: 112 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Edward Newgate (Jim Sturgess) uit Oxford arriveert aan de poort van Stonehearst Asylum waar hij door het opdoen van een dosis klinische ervaring zijn opleiding tot psychiater af hoopt te ronden. Hij wordt er begroet door Mickey Finn (David Thewlis), hoofdopzichter van de inrichting waar zo'n tweehonderd veelal prominente patiŽnten verblijven. Hoofd van het instituut is dr. Silas Lamb (Ben Kingsley), maar die maakt op Edward niet de indruk dat hij zijn patiŽnten probeert te genezen en dat is opmerkelijk, maar wellicht verklaarbaar aangezien veel families deze patiŽnten liever voorgoed uit hun leven gebannen willen houden. Dat is ook het geval bij lady Eliza Graves (Kate Beckensale). Ogenschijnlijk is er vrij weinig met haar aan de hand en Edward is direct zeer gecharmeerd van haar mooie verschijning. Haar waarschuwing aan Edward, om zijn bezittingen achter te laten en direct te vluchten, slaat hij dan ook in de wind, maar dat was geen verstandige keuze. Al tijdens zijn eerste nacht doet hij in de kelders van het instituut een bizarre ontdekking en vanaf dat moment moet hij uiterst scherp zijn om de levensgevaarlijke situatie waarin hij zich bevindt het hoofd te bieden...

Het verhaal van Stonehearst Asylum is afkomstig van Edgar Allan Poe en dan weet je dat je een paar leuke verrassingen te wachten staat, want Poe staat erom bekend in zijn verhalen ťťn of meerdere konijnen uit de hoge hoed te toveren. Stonehearst Asylum heeft daarnaast ook het dramatische en frivole karakter van Poe en als alles dan nog eens wordt uitgevoerd door een bekende cast, dan kun je terecht spreken van een geslaagde film.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...