Stalingrad   5 nov 2014
Inlay van Stalingrad
 
     
     
 
Screenshot van Stalingrad   Screenshot van Stalingrad   Screenshot van Stalingrad
 
     
 
   
Genre: Oorlog
Acteurs: Mariya Smolnikova
Yanina Studilina
Pyotr Fyodorov
Speelduur: 131 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  6,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

In de herfst van 1943, met de Russische winter op komst stuurt het Russische opperbevel over de Wolga versterkingen naar het belegerde Stalingrad. Een vooruitgeschoven commando-eenheid moet voorkomen dat de Duitsers hun benzinevoorraad opblazen, maar hun missie faalt en als de rookwolken zijn neergedaald wachten vijf soldaten in de runes op nieuwe orders. Er sluiten zich meer flarden van diverse eenheden bij hen aan en gezamenlijk proberen ze stand te houden tegenover een Duitse, veel beter bevoorrade overmacht. Onder de Duitsers bevindt zich kapitein Kan (Thomas Kretschmann), de met een ijzeren kruis onderscheiden zoon van een nobele Pruisische familie. Hij heeft het steeds moeilijker met zijn taak, maar ook hij zal zijn tijd uit moeten zitten, want de oorlog duurt maar voort en zeker in Stalingrad is het ergste nog lang niet voorbij...

De slag om Stalingrad is nog steeds n van de meest tot de verbeelding sprekende veldslagen uit WOII en het feit dat er in deze film, naast een Engelse dub, de Russen gewoon Russische spreken maakt het een stuk authentieker, geloofwaardiger. Kretschmann (King Kong, Valkyrie) is hier de bekendste naam in een film waar de liefhebbers van dit genre zeker blij van zullen worden, want het is prachtig in beeld gebracht en dat is niet zo heel vreemd, want Stalingrad is met een voor Russische begrippen zeer groot budget gemaakt. Er is zelfs een 3D-uitvoering en dan weet je dat men er alles aan heeft gedaan om dat effect maximaal te benutten, iets waar 2D-kijkers dan gedeeltelijk van meeprofiteren.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...