Room   28 jun 2016
Inlay van Room
 
     
     
 
Screenshot van Room   Screenshot van Room   Screenshot van Room
 
     
 
   
Genre: Speelfilm
Acteurs: Brie Larson
Jacob Tremblay
Joan Allen
William H. Macey
Speelduur: 103 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

De vijfjarige Jack zit al vanaf zijn geboorte samen met zijn moeder Joy (Brie Larson) gevangen in Kamer, een enkele ruimte waarin ze zijn opgesloten door zijn biologische vader die zijn moeder zeven jaar geleden heeft ontvoerd en veelvuldig heeft verkracht. Jack kent de man als Old Nick, de man die hen eten en andere benodigdheden komt brengen en die nog steeds zijn moeder 's nacht met regelmaat bezoekt en met haar de nacht doorbrengt. Old Nick is een zeer berekenende man die de volledige controle over moeder en kind uitoefent en ontsnappen uit Kamer lijkt een onmogelijke opgave. Jack heeft nooit iets anders gekend dan Kamer. Het is voor hem zijn hele wereld en om hem te beschermen heeft zijn moeder hem niets verteld over hun situatie en de wereld buiten Kamer. Totaal aan Old Nick overgeleverd lijkt hun situatie uitzichtloos, maar zelfs na al die jaren is ze niet van plan zich daar bij neer te leggen. Jack verdient een beter leven dan hij nu heeft en Joy weet dat ze waarschijnlijk maar één kans zal krijgen om haar zoontje te laten ontsnappen. Mislukking is geen optie. Haar zoons kans op een normaal leven hangt af van die ene opening in Old Nicks waterdichte beveiligingssysteem en die kans moet ze pakken, zelfs als dat betekent dat ze daarmee haar eigen kans op ontsnapping uit deze onmenselijke situatie op moet geven...

 

Room is gebaseerd op een bestseller die, als we de meningen van de mensen die het boek hebben gelezen mogen geloven, kunstig in elkaar is gezet, maar wel vrij eentonig over komt aangezien het deel dat zich in Kamer afspeelt erg lastig is om door heen te komen. Dat is bij de film veel minder het geval en de vier Oscarnominaties, waarvan Brie Larson de Oscar voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in de wacht wist te slepen, zijn daar het bewijs van. Het is ondanks een stukje dreiging en spanning geen echte thriller, maar dat betekent niet dat het een film is die je aan je voorbij moet laten gaan.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...