Rampage   12 sep 2018
Inlay van Rampage
 
     
     
 
Screenshot van Rampage   Screenshot van Rampage   Screenshot van Rampage
 
     
 
   
Genre: Avontuur, Rampenfilm, Actie
Acteurs: Dwayne Johnson
 Naomie Harris
 Malin Akerman
Speelduur: 107 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  9,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

In 1993 wordt met de ontdekking van de CRISPR-technologie een ontdekking gedaan waardoor wetenschappers via genetische manipulatie eindelijk kansen zien om ongeneeslijke ziektes beter te kunnen behandelen. Om misbruik van CRISPR te voorkomen, besluiten de gezamenlijke Amerikaanse inlichtingendiensten in 2016 de technologie, die gebruikt kan worden als massavernietigingswapen, te verbieden. Maar dat weerhoudt multinational Energyne er niet van het onderzoek in ruimtestation Athena-1 voort te zetten. Maar zelfs alle veiligheidsmaatregelen ten spijt weten drie specimen de Aarde te bereiken waar ze een drietal dieren weten te besmetten. Voor Davis Okoye (Dwayne Johnson) hebben de gebeurtenissen vergaande gevolgen als George, een van de gorilla's uit zijn troep bij het San Diego Wildlife Sanctuary, besmet raakt. Binnen 24 uur groeit George, van zichzelf al een flinke dominante Alpha-gorilla, uit tot een enorme aap en met de komst van Dr. Kate Caldwell (Naomie Harris), voormalig Energyne-medewerker en medeverantwoordelijk voor het onderzoek, beseft Davis dat er snel en resoluut ingegrepen moet worden. Het is zelfs voor Kate onbekend welke genetische combinatie George heeft getroffen en dat maakt zijn verdere mutatie volkomen onvoorspelbaar. Wat op dat moment nog niemand weet is dat de andere twee besmette dieren, een wolf en een alligator, inmiddels tot monsters van epische proporties zijn uitgegroeid en dat George niet alleen een grote bedreiging, maar mogelijk ook van grote waarde kan zijn om erger te voorkomen...

 

Genetische manipulatie is soms onvoorspelbaar en de makers van deze heerlijke actie/rampenfilm hebben dat gegeven tot in extremen uitgewerkt. En natuurlijk loopt het centrale duo bestaande uit de stoere Dwayne Johnson en Naomie Harris tegen een muur aan als ze de autoriteiten, vertegenwoordigd door de mysterieuze Federaal Agent Harvey Russell (Jeffrey Dean Morgan), proberen te overtuigen van het dreigende gevaar. En natuurlijk wordt daar in eerste instantie niet naar geluisterd. En dat is maar goed ook, want dan hadden we niet kunnen zien hoe drie uit de kluiten gewassen dieren half Chicago in puin leggen en dat soort grootschalige, mooi in beeld gebrachte verwoestingen zijn natuurlijk waar het in een echte rampenfilm om draait.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...