Money Monster   5 okt 2016
Inlay van Money Monster
 
     
     
 
Screenshot van Money Monster   Screenshot van Money Monster   Screenshot van Money Monster
 
     
 
   
Genre: Thriller
Acteurs: George Clooney
†Julia Roberts
†Jack O'Connell
Dominic West
Giancarlo Esposito
Caitriona Balfe
Speelduur: 93 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Televisiepersoonlijkheid en beursanalist Lee Gayes (George Clooney) begint op zijn gebruikelijke wijze aan de voorbereidingen voor zijn show Money Monster. Met de teleprompter voor zijn neus en zijn regisseur Patty Fenn (Julia Roberts) in zijn oor is hij helemaal klaar voor een grote dosis zelfingenomen entertainment. De komst van een onbekende man op de set lijkt in eerste instantie leuke televisie op te kunnen leveren, maar als de man een pistool trekt en een schot lost, realiseert iedereen zich pas dat dit net even een paar stappen te ver gaat. Onder bedreiging moeten de camera's blijven draaien en Lee krijgt een soort van bomvest aangemeten. Zijn gijzelnemer is Kyle Budwell (Jack O'Connell), een berooid man sinds hij op advies van Lee in de verkeerde aandelen heeft geÔnvesteerd en zestigduizend dollar heeft verloren. Kyle eist uitleg van de verantwoordelijken en Lee is daarbij zijn voornaamste doelwit. Maar ook Walt Camby (Dominic West) staat op zijn lijst. Camby is de CEO van Ibis, het bedrijf dat in een nacht 800 miljoen aan waarde heeft verloren. Met behulp van Patty probeert Lee de situatie waar mogelijk te de-escaleren en de oorzaak van de crash te achterhalen, maar dat is precies waar Camby niet op zit te wachten en die doet er alles aan om zoveel mogelijk buiten schot te blijven...†

Jody Foster regisseerde deze spannende film die bij veel mensen herinneringen oproept aan de vele financiŽle drama's die Wall Street tijdens de crisis heeft veroorzaakt. Money monster gaat over hebzucht en roekeloos, nee zelfs illegaal gedrag waarbij de winst voor enkelen hogere prioriteit krijgt dan het verlies van velen. Clooney is perfect in zijn rol als gladde beursanalist die aan den lijve geconfronteerd wordt met de ellende van de gewone man en gaande de film krijgt zelfs hij begrip voor de motieven van zijn wanhopige opponent.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...