Horns   13 mrt 2015
Inlay van Horns
 
     
     
 
Screenshot van Horns   Screenshot van Horns   Screenshot van Horns
 
     
 
   
Genre: Thriller, Fantasy
Acteurs: Daniel Radcliffe
Juno Temple
Max Minghella
Speelduur: 120 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Als de enige verdachte van de moord op zijn vriendin Merrin is Ignacius Perrish (Daniel Radcliffe) eigenlijk bij voorbaat al veroordeeld door de politie, de pers en vrijwel de gehele bevolking van de stad waar hij is opgegroeid. Ig houdt dan wel bij hoog en laag vol dat hij onschuldig is, niemand schijnt hem te willen geloven. Hij is dan ook woedend op alles en iedereen en als hij zwaar aangeschoten de plek van de moord bezoekt, richt hij zijn frustratie zelfs richting God die in zijn ogen Merrin, een trouw bezoeker van de kerk, in de steek heeft gelaten. De volgende ochtend ervaart hij daar de pijnlijke gevolgen van. Als hij in de spiegel kijkt, ziet hij dat er kleine hoorntjes op zijn hoofd groeien en die hoorns hebben een hele onverwachte uitwerking op mensen. Iedereen begint zich in zijn aanwezigheid vreemd, agressief, asociaal en volkomen openhartig te gedragen. Dat betekent dat deze vloek eigenlijk een zegen is, want zonder dat hij er gericht naar vraagt, vertelt iedereen hem allerlei geheimen en de meest verdorven verlangens. Het meeste is voor hem absoluut niet interessant, maar hij krijgt gaandeweg steeds meer hoop dat tussen al deze bekentenissen een stukje informatie opduikt die hem op het spoor zet van de echte moordenaar...

 

Tja, dit is toch wel weer eens wat anders dan Harry Potter. Horns is een hele bijzondere,  op meerdere vlakken bizarre thriller met een origineel verhaal en een behoorlijk ontketende Daniel Radcliffe. Gezien het verhaal zal niemand verbazen dat we fantasy en horror aan het genre toe hebben gevoegd, want die hoorns, die zijn toch wel redelijk bijzonder. Vooral de uitwerking die de hoorns op mensen hebben, maakt het verhaal extra interessant en hier en daar zelfs ook grappig en dat is een pluspunt binnen het geheel. Hij is daarmee ook veel minder freaky dan je zou denken, dus huur hem maar, je zult aangenaam verrast zijn.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...