God's Pocket   24 mrt 2015
Inlay van God's Pocket
 
     
     
 
Screenshot van God's Pocket   Screenshot van God's Pocket   Screenshot van God's Pocket
 
     
 
   
Genre: Speelfilm, Misdaad
Acteurs: Philip Seymour Hoffman
 Christina Hendricks
John Turturro
Eddie Marsan
Speelduur: 88 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

In arbeiderswijk God's Pocket kent iedereen elkaar, men weet van elkaar wat men er doet, zowel legaal als illegaal, maar niemand die zich er druk om maakt. Leven en laten leven, dat is het motto van de buurt. Dat geldt ook voor Mickey Scarpato (Philip Seymour Hoffman), een vleeshandelaar die er zijn hand niet voor omdraait om samen met zijn goede vriend Arthur Capezio (John Turturro) links of rechts wat bij te verdienen. Beide houden wel van een gokje en vooral Arthur heeft de laatste tijd wat minder geluk gehad en heeft daar een behoorlijke schuld mee opgebouwd. Terwijl hij samen met Mickey de grenzen van de wet aftast, komt het bericht dat Mickey's stiefzoon Leon, een ware etterbak van een gozer, tijdens zijn werk een andere grens over is gegaan en dat met zijn leven heeft moet bekopen. Zijn moeder Jeanie kan het haast niet geloven dat dit haar zoon is overkomen en Mickey vraagt Arthur of Sal, de lokale gangster, een paar mannetjes kan sturen om de boel tot op de bodem uit te zoeken. Niet alleen daardoor maar ook door nog een aantal andere invloeden gaat het met Mickey's rustige leven ineens hard achteruit. Alles zit ineens tegen en voor hij er erg in heeft, zit hij met een lijk opgescheept waar hij zich echt geen raad mee weet...

 

Philip Seymour Hoffman is één van de beste acteurs uit zijn generatie en alleen daarvoor zou je deze film, die het beste gedefinieerd kan worden als een goede balans tussen speelfilm/misdaad, al moeten zien. Vooral omdat het één van de laatste keren is dat je Hoffman überhaupt nog kunt bewonderen. God's Pocket bevat daarnaast een lekker stuk cynische humor en een paar zeer onverwachte gewelddadige scenes waar zelfs iemand als Quentin Tarantino trots op zou zijn geweest. Het is allemaal net even anders, maar zeker de moeite waard.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...