Eye In The Sky  
Inlay van Eye In The Sky
 
     
     
 
Screenshot van Eye In The Sky   Screenshot van Eye In The Sky   Screenshot van Eye In The Sky
 
     
 
   
Genre: Speelfilm, Thriller
Acteurs: Helen Mirren
Aaron Paul
Alan Rickman
Barkhad Abdi
Speelduur: 95 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Tijdens een Brits/Amerikaans/Kenyaanse actie heeft kolonel Katherine Powell (Helen Mirren) niet alleen twee prominente Britse, maar ook een drietal hoog op de ‘most wanted'-lijst voorkomende Afrikaanse terroristen in het vizier. Vanuit de U.K. co÷rdineert Powell samen met generaal Benson (Alan Rickman) de verschillende disciplines, waaronder de inzet van de door kapitein Watts (Aaron Paul) op afstand bestuurde drone die zowel Powell als de Amerikanen live goede beelden levert. De Kenianen leveren steun op de grond waar hun agent Jama Farah (Barkhad Abdi uit Captain Phillips) enorme risico's moet nemen om alle doelwitten te identificeren alvorens een militaire eenheid het vijftal in hechtenis kan nemen. Alles is in stelling gebracht voor een zo geweldloos mogelijke actie, maar zoals zo vaak loopt ook nu niet alles volgens plan. De doelwitten verplaatsen zich onverwacht naar een door terroristen gecontroleerd gebied en dat betekent dat de actie ineens een heel ander karakter krijgt...

á

In Eye In The Sky krijgt de kijker een goed beeld van wat er nodig is om 's werelds gevaarlijkste terroristen uit de roulatie te nemen. Of men daar altijd zo voorzichtig bij te werk gaat valt nog te bezien, want men is hier erg druk met het minimaliseren van bijkomende burgerslachtoffers, iets wat in de praktijk wellicht toch net even anders gaat als er een ‘high value target' binnen bereik is. We zien welke partijen er bij zo'n actie betrokken zijn en welke afwegingen er gemaakt worden om de operatie zo effectief mogelijk uit te voeren. Dat op zich is al heel interessant en maakt Eye In The Sky ruimschoots de moeite waard. Plus het is een van de laatste keren dat we de ook hier weer fantastisch rustig/droge Alan Rickman kunnen zien, dus vlak dat ook niet uit.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...