Ex Machina   15 sep 2015
Inlay van Ex Machina
 
     
     
 
Screenshot van Ex Machina   Screenshot van Ex Machina   Screenshot van Ex Machina
 
     
 
   
Genre: Sci-Fi, Thriller
Acteurs: Domhnall Gleeson
Corey Johnson
Oscar Isaac
Alicia Vikander
Speelduur: 103 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Als de winnaar van een loterij onder het personeel mag Caleb (Domhnall Gleeson), een computerprogrammeur met een goed analytisch vermogen, een week doorbrengen op het enorme landgoed van zijn werkgever, de schatrijke en zeer relaxte Nathan (Oscar Isaac). Caleb moet bij aankomst wel eerst even een geheimhoudingsverklaring tekenen en uit pure nieuwsgierigheid voor wat de week gaat brengen zet hij zijn handtekening. Daar krijgt hij geen spijt van. Hij maakt vanaf dat moment deel uit van een zogenaamde turingtest en dat betekent dat hij de komende dagen interactie zal hebben met een kunstmatige vorm van intelligentie (A.I.) en als hij die interactie niet als zodanig herkent, is de test geslaagd. Caleb is zeer enthousiast en dat enthousiasme neemt alleen maar toe als hij Ava (Alicia Vikander) leert kennen. Dat zij een A.I. is, is overduidelijk en dat is eigenlijk niet gebruikelijk bij een turingtest. Dus welke verrassing heeft Nathan nog voor hem in petto?

 

Ex Machina gaat verder waar Her, waarin Joaquin Phoenix verliefd wordt op een A.I. van wie hij alleen maar de stem hoort, ophoudt en daar is een thriller-element aan toegevoegd. De kunstmatige intelligentie heeft hier een soort van lichaam, maar dat is al voldoende voor Domhnall Gleeson, die we kennen uit About Time, om emotie boven ratio te plaatsen en tegen zijn opdrachtgever in te gaan. Dat zorgt voor een heel subtiele thriller die gaandeweg spannender en erotischer wordt, want dat kun je wel aan Alicia Vikander (Seventh Son) overlaten.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...