Europa Report   21 apr 2015
Inlay van Europa Report
 
     
     
 
Screenshot van Europa Report   Screenshot van Europa Report   Screenshot van Europa Report
 
     
 
   
Genre: Sci-Fi, Avontuur, Suspense-Thriller
Acteurs: Daniel Wu
Sharlto Copley
Christian Camargo
Michael Nyqvist
Dan Fogler
Speelduur: 97 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

De Europa One is het ruimteschip dat een zestal astronauten/wetenschappers verder de ruimte in moet brengen dan ooit tevoren. Het is decennia geleden dat er een bemande missie is opgezet en het prestigieuze project krijgt dan ook veel publiciteit. Doel van de vlucht is Europa, één van de manen van Jupiter, waar de aanwezigheid van water de hoop op het vinden van een vorm van leven niet uitsluit. Na bijna twee jaar en 590 miljoen kilometers landen ze op Europa, krap honderd meter van de beoogde plek. Maar die honderd meter verschil is belangrijker dan je zou denken aangezien de bodem op deze plek minder ideaal is om door het oppervlak van ijs heen te boren. Maar ook dat deel van de missie lukt en onder het ijs wordt een oceaan gevonden waar absoluut iets in beweegt. Alles verloopt bijna exact zoals gepland, maar op het moment dat twee bemanningsleden buiten het moederschip wat werkzaamheden moeten verrichten gaat het mis en dat is nog maar het begin van wat de bemanning allemaal nog te wachten staat...

 

Europa Report is mooi gemaakt en geloofwaardigheid is nergens zo belangrijk als in dit type film dat, net als Gravity, een combinatie is van sci-fi en avontuur, aangevuld met een stukje thriller. Ook in deze film voel je het beklemmende gevoel van de dreiging dat je op een plek terecht bent gekomen waar je niet meer weg kunt en dat zorgt voor een zeer claustrofobisch gevoel. Het is daarnaast heel mooi gemaakt en vooral de scenes buiten het landingsvoertuig, met een blik op Jupiter, zien er heel gaaf uit. Als Gravity jouw ding was, dan is Europa Report zeker een uitstekende optie om te huren.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...