Elle   13 okt 2016
Inlay van Elle
 
     
     
 
Screenshot van Elle   Screenshot van Elle   Screenshot van Elle
 
     
 
   
Genre: Komedie, Thriller
Acteurs: Isabelle Huppert
 Laurent Lafitte
 Anne Consigny
Speelduur: 130 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Michèle is een sterke vrouw, zo sterk dat wanneer ze op een avond in haar huis door een gemaskerde man wordt overvallen en verkracht, ze geen krimp lijkt te geven. Ze staat aan het hoofd van een toonaangevend videogamebedrijf en is ook zakelijk spijkerhard. Ze doet dan ook geen aangifte en vervolgt haar leven alsof de verkrachting slechts een klein ongemak is waar ze zich vrij eenvoudig overheen kan zetten. Andere dingen zijn belangrijker, maar als de dader laat merken dat hij nog niet klaar met haar is, besluit ze het heft in eigen hand te nemen en gaat naar hem op jacht...

 

Wie bovenstaande leest, verwacht een suspense-thriller of een film met een wraakscenario. Maar dat is opvallend genoeg niet helemaal het geval. Regisseur Paul Verhoeven heeft op dit toch gevoelige thema van een verkrachting een redelijk stuk zwarte humor losgelaten en hij schept er duidelijk plezier in om de kijker meerdere malen op het verkeerde been te zetten. Elle is Franstalig en heeft met Isabelle Huppert een intrigerende hoofdrolspeelster in huis die ver van voorspelbaar reageert op hetgeen haar overkomt en wie beter dan Verhoeven om geweld en erotiek op die manier te combineren met een sterk personage waar je als kijker geen grip op lijkt te kunnen krijgen. Als genre kunnen we Elle niet direct in een hokje onderbrengen, want wie heeft er eerder gehoord van een perverse zwarte komedie/thriller? Laat dat maar aan Verhoeven over.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...