Child 44   25 mei 2015
Inlay van Child 44
 
     
     
 
Screenshot van Child 44   Screenshot van Child 44   Screenshot van Child 44
 
     
 
   
Genre: Thriller
Acteurs: Tom Hardy
Gary Oldman
Noomi Rapace
Joel Kinnaman
Vincent Cassel
Speelduur: 126 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Moskou, 1953. Leo Demidov (Tom Hardy), Oekraïner van geboorte en als zodanig overlevende van Stalin's massamoord op zijn volk, heeft als held tijdens de strijd tegen de nazi's een mooie positie verovert als inspecteur voor het ministerie van staatsveiligheid. Zijn primaire taak is het opsporen van verraders en daarbij zet hij als toegewijd communist zijn bedenkingen over de gebruikte methodes, ook door hemzelf, opzij. Leo stelt geen vragen en doet wat hem wordt opgedragen, maar dat verandert als hij zijn goede vriend Alexei, de vader van Leo's petekind, moet vertellen dat de jongen door een treinongeluk om het leven is gekomen. Moord kan het niet zijn geweest, want volgens de leer van de socialistische heilstaat is dat een kapitalistisch probleem en tegen beter weten in brengt Leo zijn boodschap over en adviseert zijn vriend de zaak te laten rusten. Sommige dingen zijn zoals ze zijn, een houding waar zelfs Leo aan begint te twijfelen als hij van zijn commandant (Vincent Cassel) de opdracht krijgt één van de zeven, door een eerdere arrestant verraden, medeplichtigen te arresteren. Die persoon is zijn eigen vrouw Raisa (Noomi Rapace), iemand waarvan Leo het zich niet voor kan stellen dat ze de staat niet trouw is. Die opdracht en het feit dat er nog meer dode kinderen opduiken zijn voor Leo genoeg aanleiding om zich tegen de staat te keren, een houding die keihard wordt afgestraft. Hij wordt samen met Raisa gearresteerd, gedegradeerd en verbannen naar een afgelegen post onder het commando van generaal Mikhail Nesterov (Gary Oldman). Maar ook daar blijven dode jongetjes opduiken en Leo is niet van plan dat zo maar te accepteren...

 

Met een budget van vijftig miljoen, aanzienlijk voor een film in het thriller-genre, is Child 44 een serieuze toptitel. De cast is prima en het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Tom Rob Smith. De sfeer van de Sovjet Unie tijdens de Koude Oorlog is een absolute meerwaarde en de waanzin van een zichzelf verklaard perfect systeem komt er goed uit naar voren. Wij waren aangenaam verrast!

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...