Brabanconne   10 apr 2015
Inlay van Brabanconne
 
     
     
 
Screenshot van Brabanconne   Screenshot van Brabanconne   Screenshot van Brabanconne
 
     
 
   
Genre: Komedie, Musical
Acteurs: Arthur Dupont
Veerle Eyckermans
Fabrice Boutique
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  5,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

De Vlaamse harmonie Sint-Cecilia uit Staaikerke en de Waalse harmonie En Avant zijn allebei geselecteerd voor de grote Europese halve finale. Beide orkesten zijn redelijk goed aan elkaar gewaagd, maar als de solist van Sint-Cecilia tijdens een solo dood op het podium neerstort, is dat niet alleen een persoonlijk drama, maar het verkleint tegelijk de kansen van de Vlamingen om de finale winnend af te sluiten, zeker omdat de Walen met de fantastische trompettist Hugues op papier al als onverslaanbaar geacht worden. Maar dan komt Elke, de dochter van dirigent Jozef, met een meer dan briljant idee om de eigen gelederen te versterken en tegelijkertijd de Walen aanzienlijk te verzwakken. Hugues over laten lopen naar de vijand, dat is het enige wat Sint-Cecilia kan redden. Maar hoe?

 

Brabançonne is een muzikale romantische komedie waarin de twee rivaliserende partijen geen middel onbenut laten om elkaar de loef af te steken. Er wordt natuurlijk handig ingespeeld op de altijd aanwezige strijd tussen de beide taalgebieden en de Vlaamse en Waalse clichés vliegen u op plezante wijze om de oren. Brabançonne grossiert daarnaast in de bekende acteurs met Jos Verbist, Tom Audenaert, Koen Van Impe, Rilke Eyckermans, Liesa Naert, Veerle Eyckermans, Mieke De Groote, Ivan Pecnik en Michel Van Dousselaere. Ook aan Franstalige kant enkele bekende namen, waaronder César-genomineerde ­Arthur Dupont.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...