Blackmail   9 dec 2014
Inlay van Blackmail
 
     
     
 
Screenshot van Blackmail   Screenshot van Blackmail   Screenshot van Blackmail
 
     
 
   
Genre: Thriller
Acteurs: Elijah Wood
John Cusack
Don McManus
Speelduur: 90 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Vijf jaar na een dramatisch verlopen laatste optreden staat Tom Selznick (Elijah Wood), de beste concertpianist van zijn generatie en getrouwd met Emma (Kerry Bishé), één van de beste actrices van haar generatie, weer voor een live publiek op het podium. Podiumvrees is niet echt handig binnen zijn werk, maar hij heeft er alle vertrouwen in dat hij zich er voor deze gelegenheid overheen heeft gezet. Tenminste dat denkt hij, want als hij plaats neemt achter de vleugel van zijn overleden mentor, de steenrijke excentrieke Patrick Godureaux, en begint te spelen, ziet hij op zijn bladmuziek met rode letters iets geschreven. "Speel één valse noot en je sterft" is de eerste boodschap die hij leest en de rode laser die hij over de vleugel en over zijn lichaam ziet gaan, doet vermoeden dat hij zich terecht zorgen moet maken over zijn spel. Niet alleen zijn eigen veiligheid, maar ook die van Emma loopt gevaar en ondanks dat hij het gevoel heeft dat iemand hem in de maling neemt, beseft hij dat hij geen risico kan nemen. Hij moet zijn beste spel ten gehore brengen om de avond zonder dodelijke slachtoffers af te sluiten... 

 

Blackmail, die oorspronkelijke luistert naar de titel Grand Piano, heeft veel weg van films als Liberty Stands Still en Phonebooth. Dat betekent dat we ons de gehele film op een beperkte ruimte bevinden en die beperking wordt natuurlijk redelijk geloofwaardig aangezien het slachtoffer, net als in de twee genoemde films, zich onder bedreiging van een geweer niet of nauwelijks kan bewegen. Elijah Wood is absoluut geloofwaardig in zijn rol als concertpianist en ook daar zal ongetwijfeld de nodige special effects aan te pas zijn gekomen, want hij beweegt zijn vingers zeer overtuigend over de toetsen.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...