Belgica   15 jun 2016
Inlay van Belgica
 
     
     
 
Screenshot van Belgica   Screenshot van Belgica   Screenshot van Belgica
 
     
 
   
Genre: Speelfilm
Acteurs: Stef Aerts
Tom Vermeir
Stefaan de Winter
Dominique Van Malder
Speelduur: 127 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  5,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Frank (Tom Vermeir) is getrouwd en vader van een peuter. Hij is in vergelijking met zijn jongere broer Jo de ruigere van de familie, de woesteling met de minste realiteitszin en het grootste doorzettingsvermogen. Jo (Stef Aerts) heeft het zakelijk inzicht en is de initiatiefnemer om een café te kopen. Frank komt er helpen in de bediening en die samenwerking is een succes, want al snel is Belgica de hotspot van Gent waar nieuwe bandjes optreden, de meest uiteenlopende klanten over de vloer komen en dat komt mede omdat er in het café een goede sfeer hangt met gezellig personeel dat één grote familie vormt. En zolang de drank en de coke maar rijkelijk aanwezig is, lijkt het leven ineens een groot en niet te stoppen feest. Maar dat is maar gedeeltelijk waar. Achter de schermen zijn er zeker problemen die op een gegeven moment de overhand krijgen en de droom die beide broers leven in gevaar brengen. De broers blijven die problemen wegstoppen en hoe harder ze 's nachts feesten, des te ontnuchterender zijn de dagen die erop volgen en hoe wilder de nachten, hoe groter de ravage bij daglicht. En dat kan gewoon niet goed blijven gaan...

 

Belgica is de vijfde speelfilm van de getalenteerde Vlaming Felix Van Groeningen. Van Groeningen had na zijn Oscarnominatie voor het indringende melodrama The Broken Circle Breakdown direct in Hollywood aan de slag gekund, maar hij koos ervoor zijn nieuwe film te draaien in Gent, de stad waar hij opgroeide als kind van een café-eigenaar. Belgica is een rauwe, energieke film waarin we de opkomst en de onvermijdelijke ondergang van het café aanschouwen, veroorzaakt door de neerwaartse, in alcohol en drugs gedrenkte spiraal waar de hoofdpersonen in terecht komen.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...