Bastille Day   9 sep 2016
Inlay van Bastille Day
 
     
     
 
Screenshot van Bastille Day   Screenshot van Bastille Day   Screenshot van Bastille Day
 
     
 
   
Genre: Thriller, Actie
Acteurs: Idris Elba
Richard Madden
Kelly Reilly
Charlotte Le Bon
Jose Garcia
Speelduur: 86 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  9,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Zakkenroller Michael Mason (Richard Madden) heeft het allemaal prima voor elkaar. Met de juiste afleidingsmanoeuvre weet hij toeristen in Parijs hun geld, sierraden en andere waardevolle zaken afhandig te maken. Hij wijkt af van zijn normale patroon door uit pure nieuwsgierigheid de tas te stelen van de op straat aan de telefoon ruzie makende Zo. Wat Michael niet weet, is dat Zo een bom in haar tas heeft en als die bom afgaat, komt hij als de meest logische dader op de radar van de onlangs in Parijs gestationeerde Sean Briar (Idris Elba), het omstreden lid van de anti-terreureenheid van de CIA. Briar wordt door zijn vorige leidinggevende omschreven als roekeloos, eigenzinnig en onverantwoordelijk, maar hij is wel de man die, als het echt nodig is, dingen gedaan krijgt. Met ‘juillet quatorze', Frankrijks nationale feestdag op veertien juli, slechts 36 uur verwijdert hebben de autoriteiten grote haast om de dader in zijn kraag te vatten. Maar ook de Amerikanen willen de verdachte, eveneens Amerikaan, graag eerst een dag voor zichzelf en Briar wordt erop uitgestuurd om Michael zo onopvallend mogelijk van de straat te plukken. Maar dat loopt net even gecompliceerder dan verwacht en wat een onopvallende operatie zou moeten zijn, loopt uit op een waar slachtveld in de straten van de Franse hoofdstad...

Wij zijn een groot fan van de zich in Europa afspelende actie-thrillers. Denk even aan de Bourne-films, Taken en From Paris With Love. Wij vinden ze rauwer overkomen dan wanneer het verhaal zich afspeelt aan de andere kant van de Atlantische Oceaan en op de n of andere manier is het allemaal net even geloofwaardiger. Dat geldt ook voor Idris Elba. Die laat in deze film zien waarom zijn naam al meerdere malen is gevallen als de volgende James Bond. Hij is hier zeer bedreven, zo wel in daad als in woord en daarmee zet hij in Bastille Day een 007-waardige acteerprestatie neer. Dit is echt een fantastische film!

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...