A Most Wanted Man   20 jan 2015
Inlay van A Most Wanted Man
 
     
     
 
Screenshot van A Most Wanted Man   Screenshot van A Most Wanted Man   Screenshot van A Most Wanted Man
 
     
 
   
Genre: Thriller
Acteurs: Philip Seymour Hoffman
Grigory Dobrygin
Mehdi Dehbi
Speelduur: 122 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Sinds Mohammed Atta in 2001 in Hamburg vrijwel ongestoord de voorbereidingen voor de aanslagen van 9-11 kon plannen, zijn zowel de Duitse als internationale inlichtingendiensten in de Duitse havenstad extra waakzaam. Die waakzaamheid zorgt ervoor dat de Tsjetsjeense militante jihadist Issa Karpov vrijwel direct na aankomt wordt opgemerkt door een antiterreureenheid. Onder leiding van GŁnther Bachmann (Philip Seymour Hoffman) wordt de jacht op hem geopend, maar zijn doelstelling, Karpov opsporen en hem in de gaten houden in een poging het netwerk om hem heen te ontrafelen, wordt niet gedeeld door Dieter Mohr, het hoofd van de Duitse inlichtingendienst. Die wil deze potentieel gevaarlijke Tsjetsjeen het liefst zo snel mogelijk van de straat hebben uit angst voor een aanslag in de straten van een van de grote Duitse steden. Issa heeft ondertussen contact gezocht met advocate Annabel Richter (Rachel McAdams) van mensenrechtenorganisatie Sanctuary North. Zij moet uit zijn naam contact opnemen met bankier Tommy Brue (Willem Dafoe) bij wie Issa's vader, een inmiddels overleden corrupte hoge Russische militair, een rekening heeft lopen. GŁnther weet niet wat hij er precies van moet denken, maar zijn gevoel en al zijn ervaring zegt hem dat dit de ideale kans is om in een andere zaak een doorbraak te realiseren...

A Most Wanted Man bewijst hoe groot het verlies is van een topacteur als Philip Seymour Hoffman. Je ziet hem niet snel in een flitsende rol en daar heeft hij natuurlijk niet het postuur voor, dus hij moet het van zijn uitstraling en van zijn acteerkwaliteiten hebben en daarin was hij zonder enige twijfel ťťn van de toppers van zijn generatie. Een film als A Most Wanted Man ligt hem heel goed. Het is een zeer stijlvolle thriller die we redelijk goed kunnen vergelijken met The American met George Clooney. Dat is niet zo verwonderlijk aangezien beide van de hand komen van de Nederlandse fotograaf/regisseur Anton Corbijn en zijn zeer ingetogen stijl is in beide films heel herkenbaar.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...